Over Ons

neutraal

Over ons

Hellema Chocolade – Het bedrijf en de mensen.

Hellema Chocolade werd opgericht in 1970 door de vader van de huidige direktie, dhr. B. Hellema. Na jarenlang een goedlopende banketbakkerij in Den Haag gerund te hebben, werd hij bedrijfsleider bij een wafelfabriek in het noorden van het land. Maar toch wilde hij wat anders, hij wilde weer eigen baas zijn. Daarom werd in 1970 de knoop doorgehakt en startte hij in Almelo met de produktie van chocolade-cups en later met handwerkchocolaatjes, beide nog steeds belangrijke pijlers onder het bedrijf.

Nadat in 1983 zoon J.Hellema in de zaak kwam en in 1989 zoon B.Hellema, werd in 1991 het bedrijf uitgebreid met de produktie van chocolade garneringen en decoraties. Sinds 2001 is Hellema Chocolade B.V. gecertificeerd volgens de BRC-standaard op basis niveau. In 2003 is certificering behaald op hoog niveau van deze BRC-standaard. Op 1 april 2010 bestond Hellema Chocolade B.V. 40 jaar. In de afgelopen 40 jaar zijn wij groot geworden door klein te blijven met gevoel voor het ambacht en, net als u: liefde voor het vak! Onze produkten stralen ambacht en vakmanschap uit. Ook in 2010  hebben wij een nieuwe lijn decoraties ontwikkeld die deze ambachtelijke sfeer van uw produkten benadrukt. Deze decoraties spelen in op de groeiende vraag naar authentieke en ambachtelijke produkten.

U bent bij ons aan het juiste adres voor al uw chocolade cups, garneringen,seizoensprodukten en eigen logo in reliëf. Al jaren werken wij samen met Dekom in Nuenen die voor ons de verkoop en distributie verzorgt. U kunt voor al uw commerciële vragen terecht bij Dekom, tel. 040-284.20.50 Thans werken er bij Hellema Chocolade 6 mensen en vinden dagelijks vele kilo's overheerlijke chocolade hun weg naar de steeds veeleisender consument in binnen- en buitenland.

Hellema Chocolade B.V.; al meer dan 40 jaar voor de bakker!!